Det här är jag, Micaela Annas. Jag föddes 1982 i Göteborg, och bodde där under hela min uppväxt. Sedan 2013 bor jag i Kinna tillsammans med min man Peter och våra tre barn. Hela mitt liv har jag älskat att läsa, skriva och måla. Att få ge ut böcker som jag själv skrivit och illustrerat är en livslång dröm.

Stora delar av mitt liv har jag ägnat åt studier. Det finns ju så mycket att lära sig här i världen, och ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag inte vet. Kanske är det därför som jag, med 600 högskolepoäng och dubbla examina, har landat som lärare på lågstadiet. Där lär jag mig nya saker varenda dag, och dessutom får jag möjlighet att sprida vidare det jag själv kan. Förutom lärare är jag utbildad personalvetare med inriktning mot psykologi. Jag har även läst flera kurser i kreativt skrivande och skrivande för barn, samt gått kurser i teckning och måleri.

2017 debuterade jag med boken Campingtjuven på Bokförlaget Opal (illustrerad av Bettina Johansson). 2019 gavs uppföljaren Slalomsabotören ut på samma förlag (även den illustrerad av Bettina Johansson). Samma år släpptes också Olle vaknar (illustrerad av Moa Graaf) på Lilla Piratförlaget och Tilda & Vilda börjar skolan (illustrerad av Johanna Sandberg) på Bokförlaget K&R AB. 

Hålet i skogen, som kommer på Idus förlag i juli 2023, är min första egenillustrerade bok.

Med mina böcker vill jag skapa stunder av glädje för både barn och vuxna. Jag älskar böcker som tål att läsas om och om igen, där barn och vuxna kan upptäcka nya saker varje gång de läser. Samspelet mellan text och bild är viktigt, jag gillar kontraster och överraskningar.

På fritiden umgås jag med familjen, läser, skriver, målar, promenerar, fantiserar, planerar, fotograferar, prokrastinerar och dricker stora mängder kaffe – allra helst i termosmugg.